Vakantie voorbij, relatie over - deel 2

In dit tweede deel van "Vakantie voorbij, relatie over" vertellen we je wat je het beste kunt doen om je scheiding goed voor te bereiden. En laten we je zien welke route we met jullie afleggen om een pijnlijk besluit in goede banen te leiden. Wil je deel een van dit tweeluik nog eens lezen, gebruik dan deze link naar het eerste deel van "Vakantie voorbij, relatie over".

 

Vakantie voorbij, relatie over

Het voorbereiden van je scheiding bestaat uit het relationele aspect en uit het materiële aspect. Het relationele aspect begint met het overbrengen van de boodschap dat je van je partner wilt scheiden. Door dit goed voor te bereiden, vergroot je de kans op een gunstiger overleg. In ons artikel "Een goede scheidingsmelding kun je leren" geven we hier uitleg over. 

 

Het materiële aspect kent drie hoofdvragen of voornaamste zorgen:

  1. Waar ga ik wonen?
  2. Waar ga ik van leven?
  3. Hoe verdelen we de zorg voor en kosten van onze kinderen?

Op basis van twintig jaar ervaring als begeleiders van scheidingen durven wij wel te beweren dat dit de drie voornaamste zorgen zijn wanneer je besluit te scheiden. Wat er nodig is om de antwoorden op deze vragen te vinden, vereist onze expertise.

 

Ervaren financieel scheidingsmediator

Laat je echtscheiding begeleiden door een financieel deskundige mediator. In het artikel "Welke scheidingsmediator kiest u?" lichten wij de voordelen van onze kennis en ervaring toe.  

Kort samengevat kun je van ons alle kennis en ervaring verwachten op juridisch, fiscaal en financieel gebied. Wij staan als deskundigen in meerdere registers geregistreerd en zorgen ervoor dat onze vakkennis up-to-date is.

 

Echtscheiding

In het artikel "Echtscheiding" geven wij je een overzicht van de diverse onderwerpen die bij een scheiding aan de orde zijn. We spreken van echtscheiding in juridische zin als een huwelijk op die wijze beëindigd wordt. If you prefer English choose "Divorce mediation".

 

Als jullie alle afspraken hebben gemaakt die jullie scheiding betreffen, dan zijn de onderwerpen alimentatie, wonen, verdelen goederen, afspraken over schulden, pensioen en belastingzaken behandeld. Hebben jullie samen het ouderlijk gezag over jullie minderjarige kinderen dan ben je verplicht een ouderschapsplan te maken.

Op het web vind je heel veel informatie over deze onderwerpen. Ook op onze website kun je hierover lezen. Onze belangrijkste tip is: "Vraag ons wat in jullie situatie relevant is!"

Voorbereiden betekent nadenken over wat voor jou of voor jullie van belang is. Wat zijn je wensen? Wat zijn je voornaamste zorgen?  Hoe beter je dat kunt verwoorden, des te beter kunnen wij jullie informeren en begeleiden.

 

Afspraak scheidingsmediator

Je kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken. Voor Rik Smit bel je 020-4825842. Voor Greet Vernooij bel je 0294-253444. Buiten kantooruren kun je ons gemakkelijk online bereiken via onze pagina "Online vragen stellen".

Wij zijn jullie graag van dienst.  

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter