Vakantie voorbij, relatie over - deel 1

Als alle dagelijkse taken en verplichtingen even wegvallen, omdat je op vakantie bent, gebeurt het. Jij of je partner staat stil bij jullie relatie. Ongeacht of je deze als goed of slecht beleeft. Ongeacht de duur van je relatie. Het gebeurt. Want zo zitten wij mensen nu eenmaal in elkaar. Emoties of gedachten uitschakelen is razend moeilijk.

 

Als praten over die emoties of gedachten niet je sterkste punt is, dan voelt een gesprek erover al snel ongemakkelijk. Je wilt het wel, maar besluit het uit te stellen. En als van uitstel dan afstel komt, kroppen deze emoties of gedachten op om er later als het niet meer op te houden is “eruit te barsten”. Vaak op een moment van ontspanning. Dus veel vaker tijdens een vakantie dan tijdens je drukke leven.

 

Uitvergroten is de werkelijke boosdoener

In ons normale doen en laten van taken en verplichtingen kan praten over wat scheef voelt aan jullie relatie op de achtergrond raken. Het is vaak al passen en meten om alles af te krijgen. Tijd om samen iets te doen, moet je plannen. Doe je dat niet, dan slokken andere bezigheden die tijd op. Tot het moment dat je de tijd hebt om tot rust te komen en inziet wat je als scheef bent gaan ervaren aan je partner. De kans is dan groot dat je die punten uitvergroot en zo een negatiever beeld ontwikkelt dan de werkelijkheid. We zijn nu eenmaal goed in het wegdrukken van allerlei kleinigheden. Maar vroeger of later vormen zij samen het uitvergrote negatieve beeld dat je bent gaan vormen. Wat dan?

 

Professionele hulp bij relationele twijfel

Vaak is de beste oplossing om een onafhankelijke deskundige naar jullie situatie te laten kijken. Dan kan vastgesteld worden of een poging tot relatieherstel kans van slagen heeft. Mislukt deze poging of is zelfs de geringste inspanning om de relatie te herstellen niet meer op te brengen, dan is het zorgvuldig beëindigen van de relatie de enige uitweg. Dat is altijd pijnlijk. Je sluit een periode af waarin je van elkaar hield. Ook als dat al langer geleden is verdwenen.

Kinderen vormen vaak een extra pijnpunt voor scheidende ouders. Maar ook de kinderen zelf krijgen te maken met een situatie waar zij niet om gevraagd hebben. Het liefste houden zij hun ouders bij elkaar. Ongeacht hun leeftijd overigens.

 

Deskundige hulp bij relationele twijfel en echtscheiding

Over wat onze deskundigheid voor uw situatie kan betekenen, kunt u meer lezen of deze website of u belt ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Bel voor een afspraak met:

mediator echtscheiding regio Amsterdam - Zaanstreek - Waterland 

020 - 482.58.42

mediator echtscheiding regio Het Gooi - De Ronde Venen - Hilversum 

0294 - 25.34.44

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter