Klanten

Onze beste reclame is een tevreden klant. Daarom vindt u op deze pagina van onze website een aantal reacties van klanten. Klanten overigens van zeer uiteenlopende aard. Van jong tot oud. Van zakelijk actief tot actief gepensioneerd. Een foto van hen bij hun verhaal ontbreekt, maar is zeker geen gemis. Het verhaal vertelt tussen de regels door meer dan genoeg.

 

Advies bij echtscheiding

Februari 2022 - A.R. en R.D.

We hebben Rik Smit om advies en begeleiding gevraagd bij onze scheiding. We hebben het samenwerken met hem als zeer prettig ervaren. Hij is een fijne, integere gesprekspartner.  "Dank daarvoor."

 

December 2020 - Naomi

Mijn financiële situatie bleek net zo rommelig als de echtscheiding waarin ik verwikkeld was. Met alleen mijn advocaat bleek ik ook niet opgewassen tegen de financiële claim waar mijn ex-echtgenoot (een DGA met een hoge rekeningcourantschuld) mij op het laatste moment mee verraste. 

Om die reden deed ik een beroep op de expertise van Rik Smit. Ik kon meteen bij hem terecht. Rik stelde voor om het financiële gedeelte voor te bereiden en mijn advocaat hiermee te ondersteunen. Onze gesprekken heb ik als zeer prettig ervaren en zijn werkwijze is duidelijk en transparant. Al na het eerste gesprek had ik al meer overzicht van de situatie en door het kundig advies kreeg ik ook meer vertrouwen in een betere afloop van mijn zaak.

Aanbeveling: Vijf sterren 

 

Advies verdelen woning, hypotheken en levensverzekeringen

Mei 2019 - F.A. te R.

Rik Smit heeft mij op kundige wijze bijgestaan in de afwikkeling van een verdeling van mijn woning met hypotheken en levensverzekeringen. Ondanks een moeizaam proces heeft hij op weloverwogen wijze mijn belangen behartigt.

 

Advies huwelijksvoorwaarden en testament

Augustus 2014 - Jeroen Visser te Amsterdam 

Het leek mij en mijn aanstaande vrouw goed om voor ons huwelijk huwelijkse voorwaarden te maken. Beiden zijn wij eerder getrouwd geweest en dus wil je in materieel opzicht voorzichtig zijn. Omdat er bovendien sprake is van familiekapitaal dat in de familie moet blijven, wisten we niet goed bij wie we ons moesten laten voorlichten. Ga je direct naar een notaris of is een gespecialiseerde financieel planner wellicht handig?

 

Zo kwamen we terecht bij Rik Smit. Rik heeft ons in een twee uur durend adviesgesprek gevraagd hoe onze situatie in elkaar zit en wat onze wensen zijn. Hij is erin geslaagd zeer helder uiteen te zetten wat er financieel, fiscaal en juridisch voor onze situatie geldt. Vervolgens heeft hij dat uitgewerkt in een memo en ons geadviseerd dit vooraf aan de notaris te sturen ter voorbereiding. De notaris gaf haar complimenten voor zijn advies en de duidelijkheid van het memo. Rik Smit is een echte aanrader voor iedereen die zich realiseert, dat een huwelijk aangaan een gedegen aanpak vereist. We voelen ons nu comfortabel bij goede huwelijkse voorwaarden en goede testamenten. Over een jaar of 5 of bij grote wijzigingen gaan wij met genoegen weer bij hem langs voor advies.

 

Financiële planning

Najaar 2012 - Gabor de Man, 37 jaar, webdesigner

“Twee jaar geleden ben ik bij onafhankelijke financieel planner Rik Smit geweest om door te laten rekenen hoe wij er rond onze 65-ste voorstaan. Uitgaande van groeiende uitgaven voor onze zoon, vanwege zijn eventuele studie. En uitgaande van een lichte, maar gestage groei van mijn inkomen en toekomstige kleine erfenis van mijn schoonouders. Hij heeft alles doorgelicht: pensioenopbouw, hypotheek, spaargeld, belegd vermogen. Het heeft me duidelijk gemaakt dat we echt wat moeten doen om onze financiële toekomst veilig te stellen omdat we anders gaan interen op ons vermogen. En er ís nu financiële ruimte om wat opzij te zetten, dus dat doen we ook. Het heeft mij in ieder geval meer inzicht gegeven in mijn financiële situatie. Maar ik weet niet hoe de economie zich zal ontwikkelen en welke gevolgen dit heeft voor ons persoonlijk. Ik verwacht het niet maar als ik mijn baan kwijtraak? Wat dan? Dan valt dit plannetje wel in duigen.” Bron: Fonds.nl

 

Met behulp van financiële planning emigreren

Voorjaar 2006 - Kees (54) en Els (50) Spraakman schakelden eind 2006 Greet Vernooij in om hun gevoel, dat zij eerder zouden kunnen stoppen met werken, te laten doorrekenen. Het resultaat pakte rianter uit dan zij zelf verwacht hadden. Belangrijk aan financiële planning en emigratie is ...

 

Smit Vernooij c.s. als pensioenadviseur voor bedrijven

Najaar 2006 - Hoe realiseer je een draaiboek dat voorschrijft om binnen 2 maanden 165 werknemers te adviseren ten aanzien van hun persoonlijke pensioenopbouw bij de overgang van naar een nieuwe pensioenregeling? Smit Vernooij c.s. realiseerde dit door een nauwe samenwerking aan te gaan met collegae die eveneens lid zijn van de V.O.F.P. Lees meer over Smit Vernooij c.s. als pensioenadviseur voor ondernemingen >>>

 

Mediator

November 2006 - Toen mijn voormalige echtgenoot en ik het besluit hadden genomen te gaan scheiden, hebben we Rik er bij gehaald om deze scheiding in goede banen te leiden. Er kwam nogal wat op ons af:

  • verdeling van de boedel,
  • wat te doen met ons huis,
  • de pensioenen,
  • verdeling vanwege erfenis, enz.

We zagen door de bomen het bos niet meer. Rik was heel duidelijk tijdens het eerste gesprek. We wisten precies waar we aan toe waren wat betreft onze relatie tot elkaar en ook wat betreft de kosten. Die duidelijkheid bleef tijdens de volgende gesprekken.

 

Soms waren er wat strubbelingen, maar Rik wist deze door zijn vaardigheid in communicatie weer weg te werken. Al met al ben ik zeer tevreden met het eindresultaat. Ik heb niet het gevoel dat ik ben benadeeld en ik heb een normaal contact met mijn ex-partner. Ik kan Rik aanbevelen als een integer mediator, die goed weet te luisteren naar beide partijen en zijn best doet om voor beiden een goed resultaat te behalen. Daardoor kom je niet in een win-verlies situatie of verlies-verlies situatie, zoals je dat zo vaak ziet bij echtscheidingen.

 

Ineke Vonk

 

April 2011 - Het goede verloop van onze echtscheiding hebben we vooral te danken aan de rol van Greet Vernooij. Haar kwaliteiten om ons snel en begrijpelijk inzicht te geven in onze financiën betekende voor ons een enorme geruststelling. Toen we die rust eenmaal hadden gevonden, merkten we ook dat er een stuk spanning weg was. We hadden ons vooraf zoveel zorgen gemaakt over de financiële gevolgen van onze scheiding, dat de emoties daardoor erg hoog op liepen.

Wij kunnen iedereen die met een scheiding te maken heeft haar aanbevelen. Het was ook plezierig dat zij alles zelf kon afhandelen en dat je niet telkens te maken had met andere adviseurs.

 

Marjan en Chris

 

Oktober 2012 - Toen wij het besluit hadden genomen te gaan scheiden, hadden we in aanvang enige aarzeling om een mediator uit ons eigen dorp te vragen ons te begeleiden. Rik Smit heeft zich in het kennismakingsgesprek begripvol getoond en uitgelegd waarom werken met hem juist voordelen biedt. Achteraf gezien heeft hij ons ook van het taboe afgeholpen om ons te schamen voor onze situatie. We zijn zeer te spreken over zijn vakmanschap als mediator en kunnen hem zeker aanbevelen.

 

Johan en Iris

 

 

Deskundigenrapportage / second opinion

Juli 2005 - Eind jaren 90 verschenen er steeds meer artikelen in kranten en andere uitgaven over financieel adviseurs die vooral zichzelf bedienden met hun 'gratis dienstverlening'. Wij overwogen toen een huis te kopen en zochten op het internet naar een adviseur die zich wilde laten betalen om zo zeker te zijn van zijn onafhankelijk advies . Het aantal hits was schaars. Twee om precies te zijn; we kozen er één en waren bereid voor de 'onafhankelijkheid' behoorlijk wat kilometers te rijden. Maar de onafhankelijk adviseur bleek een wolf in schaapskleren, zo bleek enkele jaren later na een gedegen reconstructie van het adviestraject door Rik Smit. Langs wegen van misleiding had de man voor ons een financiële constructie georganiseerd die hem een mooi inkomen opleverde en ons benadeelde. Rik heeft ons laten zien dat de adviseur de mazen van de gebrekkige wet blind kende.

 

Rik heeft vervolgens een strategie opgesteld en de onderhandelingen met de hypotheekverstrekker gevoerd. Dat is voor klanten feitelijk ondoenlijk, omdat banken en verzekeraars een soort van 'camouflage-taal' bezigen en geen inzicht in de berekeningen achter hun getallen geven. De onderhandelingen hebben behoorlijk lang geduurd. De grote partij eist altijd een snelle respons van de klant, maar hanteert naar de klant toe een andere moraal. Rik heeft de dialoog op gang gehouden als dat nodig was en reageerde zelf altijd punctueel. Het resultaat is precies dat wat we oorspronkelijk wilden, en waarvan de eerste adviseur ons voorhield dat het onmogelijk was. Daarbij heeft Rik zich ingespannen om de kosten te beheersen.

 

Ook Rik Smit vonden we tijdens een zoektocht op het internet naar een onafhankelijk financieel adviseur. En hij is het, ONAFHANKELIJK, naast deskundig en een aardige vent.

 

Frank en Cora

 

Smit Vernooij c.s. als zaakwaarnemer

15 oktober 2001 - "Het is al weer een aantal jaren geleden dat ik in contact kwam met de heer Smit. Zowel zakelijk als privé hebben wij langdurig tot volle tevredenheid samengewerkt.
Naast investeringstips hielp hij mij ook met mijn pensioenverzekering en spaarregelingen. In nauw overleg met mijn accountant zijn op belastingtechnisch gebied beslissingen genomen, waarvan ik geen spijt heb gehad naar hem te hebben geluisterd. Als adviseur en onderhandelaar bij de verkoop van mijn zaak heeft hij mij grote diensten bewezen en in Nederland mijn contacten met de koper en het advocatenkantoor, dat mij begeleidde, onderhouden. Samen hebben wij een strategie kunnen uitstippelen, waardoor de zaak tot volle tevredenheid is afgewikkeld. Ik kan hem dan ook niet anders dan positief beoordelen en hem een ieder aanbevelen."

 

A.J.V. Grim - Den Haag / Curaçao

 

De visie van een financieel professional

December 2002 - "Vanwege een financieel probleem ben ik met Rik Smit in contact gekomen. Voor mij is komen vast te staan dat Rik weet waar het over gaat. Kortom hij beheerst zijn vak tot in de puntjes en levert kwaliteit door kennis van zaken. Zelf komend uit de financiele wereld weet ik maar al te goed wat er eveneens bij hoort; namelijk een perfecte dienstverlening, een punt waar vele collega's nog al eens een steek laten vallen. Ik spreek dus uit ervaring als ik zeg dat ook dit uitstekend door hem wordt gedekt en dat een juiste begeleiding van het begin tot het einde gewaarborgd is. Ik zou een ieder die een probleem met financiële planning heeft willen aanraden zich met hem in verbinding te treden.

U bent verzekerd van de juiste oplossing en vergeet vooral niet dan zijn advies een puur onafhankelijke is. Hij is alleen in het beste voor u geïnteresseerd. Het was voor mij als klant een genoegen met hem samen te werken waarvoor nog dank."

 

Fred van der Scheer

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter