Financieel afrekenen bij scheiding

Hoe langer een relatie duurt des te complexer het afrekenen bij een scheiding. Wij zijn meesters in het ontcijferen en becijferen van wat er bij een scheiding met elkaar moet worden verrekend. We nemen opdrachten aan voor individueel advies en ook voor mediation. Wat maakt eigenlijk een scheiding financieel complex?

 

Juristerij

In materieel opzicht wordt scheiden door juridische factoren bepaald. Denk hierbij aan het contract tussen de partners; de huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Ook het samenlevingscontract kent voorwaarden die bepalen wat van de een en wat van de ander is. Wij zijn er bedreven in om het totaal aan bezit en schulden te verdelen in de juiste onderdelen per persoon.

 

Administratie

De kwaliteit van de administratie bepaalt hoe eenvoudig of lastig het is om het totaal aan bezit en schulden te verdelen in persoonlijke delen. Er zijn veel uitspraken van rechters waaruit blijkt dat een eigenaar toch een vergoeding aan de ander moet betalen. Administratie van de gemaakte afspraken tussen de personen is daarbij van groot belang. Zijn die afspraken er niet of zijn ze te onduidelijk, dan bepalen die uitspraken van rechters hoe je de vergoeding moet bepalen. Ook gelden er wettelijke regels.

 

Overeenkomst sluiten

Een geschil over de financiële afrekening bij scheiding kun je beëindigen door een vaste afspraak te maken. Dat moet erg goed vastgelegd worden. Je wilt voorkomen dat het spreekwoordelijke vuurtje nog eens oplaait.

Wij weten hoe je deze afspraken waterdicht kunt overeenkomen.

 

Financieel scheiden

Rik Smit en Greet Vernooij rekenen al 25 jaar voor hun klanten uit waaruit hun vermogen bestaat. Wil je ons als adviseur of mediator bij je scheiding, neem dan gerust contact met ons op. Rik is bereikbaar op 020-4825842 en Greet is bereikbaar op 0294-253444.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter