Met mediator tot oplossen conflict komen

Ruim 80 financieel planners hadden zich ingeschreven voor de presentatie van Rik Smit over mediation. Smit legde uit wat de meerwaarde is van mediation bij het oplossen van een conflict. Gepassioneerd, vakkundig, met gevoel voor humor en met verwijzingen naar muziekfragmenten wist hij de aanwezigen te boeien. Een kort verslag.

 

Op 10 oktober 2013 hield Rik Smit, financieel planner en mediator bij Smit Vernooij c.s., een presentatie over mediation. Smit sprak er in zijn hoedanigheid als voorzitter van de vereniging van financieel planners en scheidingsmediators, de VFPS. De aanwezigen, allen gecertificeerd financieel planners met het keurmerk FFP, kregen symbolisch voor de sfeer waarin Smit met zijn cliënten werkt, bij binnenkomst een hand met een persoonlijk “Welkom, aangenaam kennis te maken”.

 

Financieel scheidingsmediator

De presentatie concentreerde zich op de rol van de mediator bij echtscheidingen, waarbij de voordelen werden benadrukt van een mediator die tevens financieel planner is. Om het principe van mediation goed uit te leggen, maakte Smit gebruik van muziekfragmenten. Zo eindigde hij zijn presentatie als volgt:

 

“Ik wil deze presentatie graag uitluiden met de volgende tekst van John Lennon en Paul McCartney:

 

Het leven is erg kort en er is geen tijd voor gesteggel en geruzie

Probeer eens naar mijn visie te kijken. Ik probeer naar jouw visie te kijken.

Samen kunnen we het oplossen.

 

De grondhouding die uit die tekst spreekt, maakt dit lied voor mij tot hèt mediation lied.”

 

 

Smit Vernooij c.s. familiemediators

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil met behulp van een neutrale vakbekwame conflictbemiddelaar; de mediator. De mediator staat niet boven de partijen en doet geen 'uitspraak van bovenaf'. Bij mediation bepalen partijen binnen de kaders van de wet zelf de oplossing. De mediator helpt hen om deze samen te bereiken. Dat versterkt de duurzame oplossing voor het geschil.

Greet Vernooij en Rik Smit hebben zich gespecialiseerd tot familiemediator. Dat betekent dat zij gespecialiseerd zijn in:

 

 

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter