Bedrijf en familie

In ieder bedrijf zijn er mensen met goede kwaliteiten. Soms zelfs zo goed dat zij in staat zouden zijn u als directeur eigenaar op te volgen. Maar wie is nu eigenlijk uw ideale opvolger?

 

Behalve het bedrijfsbelang geeft u zich ook rekenschap van het familiebelang. Beiden zouden parallel kunnen lopen, maar ze kunnen ook lijnrecht tegenover elkaar staan. In de praktijk komen deze uitersten zelden voor. Niet iedere bedrijfsoverdracht is een dilemma, maar er is altijd wel sprake van wikken en wegen.

 

Welke onafhankelijke deskundige zou u hierbij kunnen helpen?

 

Ruim voordat u juristen, accountants of fiscalisten inschakelt, speelt deze kwestie door uw hoofd. Hoe reageren de andere kinderen als plotseling dat ene kind werkelijk de beoogd opvolger blijkt te zijn? Er waren natuurlijk wel vermoedens of gedachten, maar het was nooit eerder uitgesproken. Hoe reageren werknemers die zichzelf als potentieel opvolger zien?

 

De emotie kan het op dit soort momenten winnen van de rede en dat is o zo zonde van alle belangen die u graag had willen dienen. Een deskundig mediator zorgt er samen met u voor dat alle belangen in kaart gebracht worden en daarna de juiste koers wordt uitgezet. Stap voor stap. Woord voor woord.

 

Klik hier voor onze visie op de overdracht van uw bedrijf >>>

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter