Conflicten oplossen

Rik Smit en Greet Vernooij zijn gespecialiseerd in familiemediation. Voorbeelden van gebeurtenissen waarbij conflicten spelen binnen de familiesfeer zijn er te over. Hoe combineert u binnen een familiebedrijf privé en zakelijke belangen? Hoe geeft u een echtscheiding vorm? Hoe houdt u een familierelatie in balans als de erfenis aanvoelt als het tegenovergestelde?

 

Juridisering van een conflict leidt uiteindelijk tot een uitspraak van bovenaf. Veelal ervaren partijen dit niet als een oplossing van het werkelijke probleem. Dit besef is inmiddels ook doorgedrongen tot de juridische macht. Verwijzing naar mediators door de rechter wordt steeds vaker toegepast. Wat zijn dan de echte voordelen van mediation?

 

Door middel van mediation komen partijen sneller tot de kern van het conflict. Daardoor is mediation als procedure voor het oplossen van conflicten kostenefficiënt. Er is sprake van een actieve inbreng van partijen die onder deskundige begeleiding toekomstgericht werken aan een gezamenlijke oplossing.

 

Mediation is vertrouwelijk en besloten. De sfeer voorkomt onnodige beschadiging van relaties. Ze is flexibel en informeel. Er is ruimte voor creatieve oplossingen. Het vinden van een gezamenlijke oplossing leidt tot een hoge acceptatiegraad wanneer er sprake is van een win-win resultaat.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter