Online echtscheidingsmediation

For English choose Divorce Mediation

Samen erkennen dat je relatie als partners voorbij is, is niet de eerste fase van een scheiding. Dat is immers de dialoog tussen u beiden om duidelijk aan elkaar te maken dàt een scheiding een voldongen feit is. Vaak gaat dit gepaard met sterke emoties. Verdriet, boosheid of angst horen erbij. Dat maakt het eerste gesprek, ook wel de scheidingsmelding genoemd, zo moeilijk.

 

Scheidingsmediator

Juist in dit prille begin van het scheidingsproces kan een ervaren scheidingsmediator al zeer waardevol zijn. Al was het maar om te leren op welke wijze je kinderen zorgvuldig op de hoogte brengt van uw besluit om van elkaar te scheiden.

 

Behalve de aandacht voor de emotionele verwerking bieden wij u ook de noodzakelijke informatie, zodat u weet wat een scheiding voor u beiden in juridisch, fiscaal en financieel opzicht betekent. Weten waar je in dat opzicht aan toe bent, geeft inzicht. Schept rust. Vormt een pad waarlangs je een nieuwe toekomst ingaat.

 

Ouderschapsplan

Heeft u samen minderjarige kinderen, dan begeleiden wij u bij het opstellen van een plan waarbij u de zorg en de opvoeding onderling verdeelt. Het uitgangspunt hierbij is dat u samen verantwoordelijk blijft voor de zorg en de opvoeding. Ook in praktische zin. Vanzelfsprekend staat hierbij het belang van het kind voorop.

 

Samen naar oplossingen zoeken en deze vinden leidt tot duurzame afspraken. Dat is de meerwaarde van mediation. Onze specialisatie als financieel scheidingsmediator is daarbij voor u een belangrijk voordeel. Het gehele proces is bij ons in vertrouwde handen. U heeft de keuze uit begeleiding in persoon of online met behulp van video.

 

Hier leest u meer over de inhoud en voordelen van echtscheidingsmediation

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter