Conflicten voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, luidt het gezegde. Dat geldt ook voor conflicten. Hoe komt het dan toch, dat vroeger of later binnen relaties conflicten ontstaan?

 

Het gezegde "Klare wijn schenken" leent zich uitstekend als metafoor in dit verband. Niemand houdt ervan troebele wijn te moeten drinken. Zo is het binnen relaties ook! Wanneer gedachten of gevoelens zuiver en volledig kunnen worden uitgesproken, blijft een relatie helder en kan deze rijpen tot volle wasdom. Als ware het een wijn uit de categorie grand cru.

 

De kunst en kunde van een goede relatie schuilt in het kunnen herkennen en erkennen van gevoelens. Bent u in staat om uw gevoelens te benoemen en dit in uw communicatie naar de ander(en) goed over te brengen, dan stelt u die ander(en) ook echt in staat u goed te begrijpen. Bovendien is uw openheid een uitnodiging aan de ander(en) zich eveneens bloot te geven.

 

Wanneer u dit leest dan denkt u vast: "Was het in het dagelijks leven maar zo simpel?" Daarom hebben uw waardevolle relaties belang bij een professioneel mediator. Een deskundige en neutrale bemiddelaar die uw communicatie binnen een integere omgeving weet terug te brengen van troebel naar helder. Zodat wat er gecommuniceerd wordt zuiver smaakt.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter