Eigen bedrijf en echtscheiding

Het huwelijk van de meeste ondernemers kent andere voorwaarden dan de wettelijke gemeenschap van goederen. Toch geldt ook voor ondernemers die geen huwelijksvoorwaarden hebben, dat hun echtscheiding juist door de aanwezigheid van een eigen bedrijf om maatwerk vraagt. Deskundigheid en neutraliteit van de scheidingsmediator zijn een absloute voorwaarde.

 

Kies voor een ervaren scheidingsmediator

Het meest belangrijke aspect bij een scheiding is om overeenstemming met elkaar te bereiken. Dat geldt voor een ‘gewone scheiding’, maar zeker voor een scheiding tussen een ondernemer en zijn of haar partner. Daarom is de keuze voor een ervaren scheidingsmediator van groot belang. Daarmee voorkomt u een lange echtscheidingsprocedure met twee advocaten. Dat scheelt u niet alleen tijd, maar bovenal veel in kosten.

 

Financieel scheidingsmediator

Wat een echtscheiding van een ondernemer zo bijzonder maakt, is het belang van de onderneming. In ieder geval is de onderneming de bron van inkomen, die centraal staat bij het alimentatievraagstuk. En de onderneming kan onderdeel uitmaken van een verdeling of verrekening. Wat betekent dit voor de continuïteit van uw bedrijf?

 

Eerste aanspreekpunt bij een echtscheiding

Uw accountant vormt voor u als ondernemer uw eerste aanspreekpunt. Toch is het beter om bij een echtscheiding een financieel scheidingsmediator als eerste te raadplegen. Daardoor is er sprake van een gelijkwaardige start. Er zijn immers voldoende onderwerpen en emoties die daar gebaat bij zijn.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter