Uw echtscheiding fiscaal goed geregeld

Uit elkaar na je vijftigste? U had het niet zien aankomen? U was een scheiding van plan zodra de kinderen op zichzelf woonden? Rik Smit schreef er als co-auteur het boekje over "De betere grijze scheiding". Inmiddels is de Belastingdienst zover, dat zij scheiden als thema hebben uitgewerkt op hun website. Met behulp overigens van specialisten uit de praktijk, waaronder Rik Smit.

 

Scheiden na je vijftigste

Als het besluit is genomen van elkaar te scheiden, dan is scheiden in overleg de beste optie om de nieuwe situaties zo optimaal mogelijk voor te bereiden. U een eigen toekomst en uw partner een eigen toekomst. Daar moet u materieel veel voor regelen. Niet in de laatste plaats omdat scheiden fiscale gevolgen heeft.

Om u vooraf beter te informeren, maakte de belastingdienst een handige fiscale checklist. Met een paar klikken selecteert u de onderwerpen die voor u van belang zijn. Daarna heeft u twee opties:

  1.  Lees de onderwerpen aandachtig door die op u van toepassing zijn.
  2.  Print de checklist en neem deze mee voor nader belastingadvies door Greet Vernooij of Rik Smit. Zij kunnen u precies vertellen wat er verandert aan heffingskortingen of toeslagen van de Belastingdienst.

 

Verhuizen en echtscheiding

Kiest u voor scheidingsmediation, dan combineert u het verwerken van de emotie die hoort bij uw echtscheiding met wat u praktisch gezien allemaal moet regelen. Bijvoorbeeld een busje, waarin u uw favoriete lamp zorgvuldig neer legt. Om deze later in uw eigen huis een nieuw plekje te geven. 

Intussen dragen wij er zorg voor dat al uw afspraken over de boedelverdeling, de alimentatie en de pensioenrechten op fiscaal verantwoorde manier worden genoteerd in uw echtscheidingsconvenant. Leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker en tip top geregeld.

 

Scheiden, mediation inclusief belastingadvies

Voor scheiden, mediation inclusief belastingadvies in de regio Ronde Venen, het Gooi, Hilversum of Almere belt u met Greet Vernooij 0294-253444.

Voor scheiden, mediation inclusief belastingadvies in de regio Landsmeer, Groot Amsterdam of Zaanstreek - Waterland belt u met Rik Smit 020-4825842.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter