Congres Scheiden, Kind en Ouderschap

Voor 200 professionals hield familiemediator Rik Smit een uitdagende presentatie over zijn wijze van begeleiding van scheidende ouders. Vooral als ouders maar ruzie blijven maken, kan zijn werkwijze uitkomst bieden. Het gaat er tenslotte om dat de ruzie stopt, omdat dit primair is in het belang van de betrokken kinderen.

 

Onder het voorzitterschap van Hans van Breukelen hielden onder andere Pim Slierings (SIRE campagne), Martine Delfos, Liesbeth Groenhuijsen en de Landsmeerder Rik Smit van Smit Vernooij c.s. een presentatie op het congres Scheiden, Kind en Ouderschap (datum: 6 oktober 2011). De betoverende omgeving van de Efteling was door de organisatie Kind en Echtscheiding.nl niet toevallig gekozen. Van de deskundigen worden soms kleine wonderen verwacht om te zorgen dat kinderen van scheidende ouders zo min mogelijk negatieve gevolgen ondervinden van de echtscheiding.

 

Andere aanpak ouders met ruzie

Wat doe je als het ouders niet lukt om zonder ruzie met elkaar te spreken? Met die opdracht introduceerde Rik Smit de presentatie “Hoe verleid je ouders out of the box te denken?” Met veel confronterende vragen voor de aanwezige collega’s en andere deskundigen wist Smit de zaal aan zich te binden. “Wil je ouders echt verder helpen met het maken van onderlinge afspraken, dan dien je als mediator te zorgen voor veiligheid en vertrouwelijkheid. Daar heb ik een specifieke methode voor ontwikkeld, waarvan de resultaten in de praktijk laten zien, wat de voordelen zijn”, aldus Smit. Ook voor ouders die al langer gescheiden zijn en moeite blijven hebben met een rustig onderling overleg is er plaats in de praktijk van Smit Vernooij.

 

“Er zijn heel veel enthousiaste collega mediators, die via LinkedIn of op andere wijze hun enthousiasme voor deze werkwijze hebben laten blijken. De door mij gebruikte vragenlijsten voor de diverse soorten interviews met de ouders heb ik aan de organisatie van het congres beschikbaar gesteld. We moeten naar een markt toe waarin professionals leren dat delen van kennis en ervaring hen uiteindelijk ook weer nieuwe inzichten oplevert”. Op de site van KE-opleidingen staat meer te lezen over het congres.

 

Aanmelden voor begeleiding ouders

Is in uw situatie sprake van ruzie of hoog oplopende spanningen waardoor het overleg over de kinderen nog niet naar wens gaat, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Wij leggen u graag onze werkwijze voor en horen van u graag wat u zou willen verbeteren in het belang van uw kinderen.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter