Evenwichtige afspraken bij scheiding. De drie belangrijke tips

Hoe kom je tot evenwichtige afspraken bij een scheiding? Dat is best lastig. Zeker als je beseft dat het in jouw hoofd of hart er anders aan toe gaat dan bij de ander. Die ander die je zo goed kent of meende te kennen. Dit zijn onze drie belangrijkste tips.

 

Drie belangrijke tips; hoe houd je jouw echtscheiding in evenwicht?

  1. Zorg voor gelijkwaardigheid. Gelijkwaardigheid betekent dat als je moet onderhandelen met de ander over het verdelen van vermogen en inkomen, dat je evengoed als de ander bent uitgerust. Met kennis. Communicatief. Met spreektijd. 
    Als mediator zorgen wij ervoor dat de mediation zo wordt ingericht, dat je evenveel aan bod komt. Je moet kunnen zeggen wat voor jou belangrijk is. Daarom zorgen we ervoor dat de veiligheid geborgd is. En lukt het jou niet om goed uit je woorden te komen en de ander wel, dan maken wij bespreekbaar wat er nodig is om ook hier gelijkwaardigheid te realiseren.
    Dat geldt ook voor kennis. Wij zijn er om jullie beiden te voorzien van dezelfde informatie. Vind je het lastig om dat toe te passen op jouw situatie, dan maken wij bespreekbaar hoe dit wel georganiseerd kan worden. Iemand meenemen om je te steunen ten behoeve van de gelijkwaardigheid is een bespreekbare optie. 


  2. Zorg ervoor dat je over en weer gehoord wordt. Dat zorgt er namelijk voor dat de ander begrijpt wat er voor jou toe doet. Wat je nodig hebt om verder te kunnen met je leven na deze scheiding. 


  3. Zorg voor begrip. Zorg ervoor dat je over de reden van deze scheiding niets meer aan elkaar te vragen of te zeggen hebt. Dat zorgt voor verwerking van jullie scheiding als feit. De relatie is voorbij. Nu moet je ervoor zorgen dat je alleen verder kunt. 
    Heb niet de illusie, dat het slim is om de emoties niet te bespreken. Dat werkt niet. Ga maar na. Hoe lukt het jou om de ander te gunnen wat er nodig is, als je de ander blijft zien als de persoon die jullie relatie stuk heeft gemaakt? Geloof ons en gebruik onze ervaring en deskundigheid. De boosheid. Het verdriet. De angst. Ze mogen je niet beheersen. Je moet leren ze te reduceren.

 

Zeer ervaren mediators

Greet Vernooij en Rik Smit zijn zeer ervaren mediators. Al vijftien jaar begeleiden zij mensen in scheidingssituaties. Met het juiste gevoel voor de situatie en met veel verstand van geldzaken.

Wilt u uw scheiding door deze ervaren mediators laten begeleiden? Bel ons dan voor een kennismakingsafspraak. Greet Vernooij is te bereiken op 0294-253444. Rik Smit is te bereiken op 020-4825842.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter