Op zomervakantie zonder stress

De zomervakantie staat voor de deur. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zonder stress op zomervakantie kunt? Soms voelt alles zo beladen, dat het voelt alsof je de deur nog niet uit kunt. Dan staat de aankomende zomervakantie je zo in de weg, dat je niet eens in de buurt van je voordeur kunt komen.

 

Hoe voorkom je dat je vermoeid of gestrest op vakantie gaat?

Als je op vakantie wilt en je voelt je zoals we bij de inleiding beschreven, dan ligt een vakantieruzie op de loer. Daarom geven wij je alvast enkele goede tips om te voorkomen dat je vermoeid of gestrest op vakantie gaat:

  • Zorg ervoor dat je een paar dagen voor je op vakantie gaat je werk zo inricht, dat het af is.
  • Of draag tijdig je taken over aan je collega.

 

Wat betekent vakantie voor jullie?

De drukke agenda van alledag zou er zo maar toe kunnen leiden, dat wat voor jou deze vakantie tot een echte vakantie maakt tussen jullie onbesproken blijft. Als dat voor jullie geldt, dan is het hoog tijd om daarover in gesprek te gaan met elkaar. Bijvoorkeur voor dat je op vakantie gaat. Niets is zo fnuikend als een foute start. Stoor jij je aan de verhouding van je partner met zijn werk, dan voelt ieder contact via zijn smartphone als verraad. Het lijkt wel of hij zijn werk belangrijker vindt, dan jullie relatie (want anders had hij nu leuke dingen met mij gedaan in plaats van contact te onderhouden met zijn werk). Overigens kan dit ook gelden voor vrouwen die het werk maar niet los kunnen laten. Bespreek daarom tijdig met elkaar wat deze vakantie tot een echte vakantie maakt.

 

Toch ruzie op vakantie

Mocht het dan toch tot een ruzie komen, zorg dan in ieder geval dat de ruzie goed afloopt. Maak geen ruzie als een van jullie alcohol op heeft of als jullie erg moe zijn. Slaap er eerst een nachtje over en bespreek ergernissen als iedereen weer fit en uitgerust is.

 

Tips te beluisteren via BNR Radio interview

Wilt u het interview van 29 juli 2013 beluisteren met Rik Smit op BNR Radio? Klik hier voor het interview van 3 minuten. Hoe kom je 'scheidingsproof' de vakantie door?

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter