Erkend Scheidingsadviseur en ervaren scheidingsmediator

Als jullie hebben besloten om uit elkaar te gaan, zullen er afspraken gemaakt moeten worden. Over de financiën, de kinderen, de woning, de inboedel en over allerlei praktische zaken. Een echte deskundige adviseur zal jullie daarbij ook inzicht in jullie situatie na de scheiding geven. Hierdoor ontstaat rust zodat jullie beiden na de scheiding goed verder kunnen. Maar waar vind je een goede professional om jullie scheiding te begeleiden?

 

Het beroep van scheidingsadviseur of scheidingsbegeleider is niet beschermd. Dat maakt het voor jou als consument lastig om de kwaliteit van een professional te beoordelen. Daarom zijn wij aangesloten bij het Register Erkend Scheidingsadviseur®. Want dat kwaliteitsregister is jullie waarborg dat wij de kwaliteit leveren om goed uit elkaar te kunnen.

 

Waarom kiezen voor een Erkend Scheidingsadviseur?

Een scheidingsbegeleider die is aangesloten bij het Register Erkend Scheidingsadviseur® voldoet aan hoge kwaliteitsnormen ten aanzien van de financiële, fiscale en juridische aspecten van een scheiding. De adviseur heeft een intensieve opleiding gevolgd, een zwaar examen afgelegd en houdt zijn of haar kennis actueel. Daarnaast dient de adviseur zich te houden aan een gedragscode.

 

Wat doet een Erkend Scheidingsadviseur?

Als Erkend Scheidingsadviseur informeren wij jullie over welke zaken jullie volgens de wet afspraken moeten maken inclusief de financiële, fiscale en juridische aspecten. Nadat jullie alle afspraken hebben gemaakt, stellen wij een scheidingsconvenant op. Zijn er minderjarige kinderen bij jullie scheiding betrokken, dan stellen we ook een ouderschapsplan voor jullie op. Dit biedt jullie een solide basis voor een nieuwe start na de scheiding.

 

Wat is het voordeel van een ervaren scheidingsmediator?

Het maken van afspraken valt samen met het verbreken van jullie partnerrelatie. De emoties die dat oproept, blijken jullie in de praktijk op een verkeerd been te kunnen brengen. Tegelijkertijd kan het jullie overleg ernstig verstoren. Dan is het voor jullie een groot voordeel je te laten begeleiden door iemand die al bijna twintig jaar ervaring heeft op dat vlak.

 

Die twintig jaar ervaring heeft ons geleerd dat ieder mens uniek is en dat wij snel herkennen wat jullie conflict typeert. Wil je weten of wij voor jullie de geschikte adviseur en mediator zijn, neem dan contact met ons op.

 

Voor Rik Smit bel je met 020-4825842 en voor Greet Vernooij bel je met 0294-253444

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter