Een goed huwelijk begint met mediation

Ieder mens heeft zo zijn verwachtingen en opvattingen. Uit ervaring weten wij dat het lastig kan zijn bepaalde verwachtingen of opvattingen met je partner te bespreken. Waarom zou je ervoor kiezen je huwelijk te beginnen met de keuze wat lastig te bespreken is te laten voor wat het is? Niet doen! Een huwelijk begint bij openheid en vertrouwen. En daar helpen wij jullie graag bij.

 

Uitpakken of van tafel vegen

De bruiloft of het huwelijksfeest is het moment om eens flink uit te pakken. In veel families is het traditie om met elkaar te eten aan een goed gevulde tafel. Het beste servies, de mooiste glazen, de heerlijkste gerechten. Kortom een feestelijk maal.

En zo moet het ook zijn als je met elkaar een huwelijk begint; alles moet boven of op tafel komen. Maar de praktijk is weerbarstig. Wat we als lastig ervaren, verleid ons het van tafel te vegen. Of het onder de tafel te houden. Het bereikt de spreekwoordelijke tafel niet eens.

 

Een goed huwelijk begint met mediation

Daarom begint een goed huwelijk met mediation. Denk nou niet gelijk aan ruzie. Neen mediation als werkwijze is uitermate geschikt om met elkaar te bespreken wat je van het huwelijk verwacht. Realiseer je dat wat je verwacht veelal voortkomt uit de opvattingen die je van thuis hebt meegekregen. Bewust of onbewust!

En omdat je ieder uit een ander thuis komt, is het heel normaal dat je opvattingen van elkaar kunnen verschillen. Bijvoorbeeld over de rol die je voor jezelf en de ander ziet. Of ten aanzien van de taakverdeling, die anders zou kunnen worden als er kinderen komen.

 

Huwelijkse voorwaarden, verwachtingen en opvattingen

Rik Smit en Greet Vernooij zijn ervaren mediators en helpen jullie graag om te bespreken wat je zelf als lastig ervaart. We bieden een veilige omgeving waarin we jullie begeleiden bij de lastiger onderwerpen en ondersteunen jullie om hierover een compromis te bereiken. Daarom begint een goed huwelijk met mediation. En met goed bedoelen we een duurzaam huwelijk. Gedragen door gedeelde opvattingen en eerlijke verwachtingen.

Niet alleen in woord maar ook op papier. Zodat jullie met je eigen huwelijkscontract of huwelijkse voorwaarden een lang en gelukkig huwelijk starten.

 

Kom gerust eens kennismaken. Jullie zijn van harte welkom.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter