Spreid uw beleggingen in aandelen

Regel een om te kunnen genieten van de mooie ervaringen die beleggen in aandelen u biedt, is SPREIDING. Wat voor u een passend beleggingsbeleid is, is onderdeel van onze vermogensplanning. In dit korte artikel onderstrepen we regel een met een typisch voorbeeld.

 

Vooraf past het op te merken dat dit artikel niet bedoeld is als een specifiek beleggingsadvies. Dit artikel is vooral exemplarisch bedoeld om de verschillen tussen actief kiezen voor een specifiek fonds en optimale spreiding van uw beleggingen te verduidelijken.

 

Aandelensector gezondheidszorg

Het is zeker geen gekke gedachte dat u zou willen beleggen in de sector gezondheidszorg. Gezondheid is een thema dat essentieel is voor ons als mens. Kortom behoefte aan producten en diensten is gegarandeerd. Beleggen in aandelen in deze sector past dan ook zeker binnen een verstandige beleggingsfilosofie.

 

Wie ervoor kiest om in specifiek fonds te beleggen, in dit voorbeeld Philips, neemt het risico dat dit fonds het relatief beter of slechter doet dan de andere bedrijven in deze sector. Hieronder treft u de koers van dit aandeel aan over de periode 25 oktober 2021 tot 25 april 2020 10:30 a.m.

 

 

Het aandeel Philips verliest in deze periode afgerond 42% van de gemeten beginwaarde.

 

Wat blijkt? Als u belegd had in vele ondernemingen in deze sector dan lijkt het wel of er een gespiegelde grafiek ontstaat. Zie de grafiek hieronder.

 

 

Deze spreiding bereikt u via een zogenaamde tracker. Een beleggingsproduct dat een specifieke index volgt. Een tracker kenmerkt zich over het algemeen door relatief lage kosten en een optimale spreiding.

 

Vermogensplanning

In onze inleiding schreven we dat u mooie ervaringen kunt beleven aan het beleggen in aandelen. Wat voor u een passend beleggingsbeleid is, is onderdeel van uw vermogensplanning. Wat wij daaronder verstaan en wat uw voordelen zijn, lichten wij u graag toe in een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter