Scheiding: complex of compleet

Regelmatig horen we over complexe echtscheidingen. Wat een scheiding complex maakt en hoe compleet anders een scheiding kan verlopen als u kiest voor mediation leest u in dit artikel.

 

We spreken van een complexe scheiding als de ex-partners alle belangen uit het oog verloren zijn. Als de emotie aanzet de verliezen voor de ander zo groot mogelijk te maken. Als zelfs de belangen van de kinderen ondergeschikt zijn aan je eigen gelijk willen halen. Met jarenlange procedures tot gevolg.

 

Compleet of complex

Een mediator benadert een scheiding compleet anders dan primair vanuit het recht. Als mediator helpen wij u de belangen waar het werkelijk om gaat boven water te krijgen. Dat u daarbij hulp nodig heeft, is heel normaal. Een scheiding roept minder fijne emoties op. Dan is professionele hulp welkom. Zodat u de belangen van uzelf, de partner van wie u scheidt en van de kinderen niet uit het oog verliest.

 

Volgens cijfers van het CBS verloopt 82 procent van de scheidingen zonder geschillen. Dat betekent dat in 18 procent van de gevallen partijen het met elkaar oneens zijn. Een deel van deze 18 procent eindigt in een gevecht.

 

Mediation bij echtscheiding

Scheiden is niet gemakkelijk. Emotioneel gezien niet en inhoudelijk al helemaal niet. Waar gaan we na onze scheiding wonen? Waar gaat ieder van ons van leven? Hoe gaan we de zorg voor de kinderen verdelen? Hoe pakt het financieel uit?

 

Een ervaren mediator is inhoudelijk deskundig en vaardig. Vaardig in het leren hoe u constructief met elkaar kunt omgaan tijdens en na de scheiding. Vaardig in het vastleggen van de afspraken. Wij zorgen ervoor dat u welbewust uit de mogelijkheden die er zijn de best mogelijke oplossing kiest.

 

Ervaren scheidingsmediator

Wilt u goed geïnformeerd worden en uw scheiding compleet geregeld hebben, kom dan langs voor een vrijblijvende kennismaking. Greet Vernooij en Rik Smit zijn geregistreerd mediator en financieel planner. Onze praktijk bestaat sinds 1999.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter