Duurzaam beleggen beter rendement

Duurzaam beleggen levert al vele jaren een beter rendement op. Dat dit zo is, leest u in dit artikel.

Beleggen met een hoog duurzaamheidsprofiel betekent dat de beleggingen voldoen aan de ESG criteria. De E van Environment oftewel omgeving of milieu. De S van Social oftewel omgangsvormen of relaties. De G van Governance oftewel bedrijfsvoering. Duurzaam beleggen is dus meer dan groen beleggen.

 

Beter rendement

Dat duurzaam beleggen ten koste zou gaan van het rendement is een hardnekkig misverstand. Tenminste als je appels met appels vergelijkt. Hoe de werkelijkheid uitpakt, ziet u bijvoorbeeld in onderstaande grafiek.

 

 

 

Deze ‘backtest’ laat zien hoe twee verschillende portefeuilles zich vanaf 01-09-2007 ontwikkelen. Laten we het eindresultaat los om een aanvangsvermogen van € 100.000,00 dat levert de duurzame variant € 17.570,00 meer aan eindkapitaal op.

De grafiek begint op het moment dat de financiële crisis startte in september 2007. Ook ziet u het verschil vanaf aanvang van de corona crisis. De selectie van de samengestellende gegevens is gebaseerd op gegevens van MSCI ESG Research

 

Duurzaam beleggen

Bent u toe aan een passende belegging en zoekt u een financieel planner met kennis en ervaring, dan maken wij graag kennis met u. Wij hanteren een zeer zorgvuldig proces om samen met u te komen tot een passende belegging van uw vermogen.

 

 

Voetnoot

De MSCI ACWI ESG Leaders Index is een kapitaalgewogen index die toont hoe bedrijven met hoge milieu-, sociale en governance (ESG) criteria presteren ten opzichte van hun sectorgenoten. MSCI ACWI ESG Leaders Index bestaat uit grote en midcap bedrijven in 23 ontwikkelde markten (DM) en 26 opkomende markten (EM) landen.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter