(Jo)uw dag van de scheiding

Onze jarenlange ervaring als scheidingsmediator heeft ons ook geleerd dat de dag waarop je zegt of gezegd wordt te willen scheiden een bijzonder moment in de relatie is. Dat dit bijzonder is, maakt dat deskundige begeleiding bij het scheiden van je partner van belang is. En dat is ook gelijk onze drijfveer. Jou, jullie, u……bijstaan met onze kennis en ervaring in onze rol als mediator of adviseur. Tijdens, na en zo nodig voor (jo)uw dag van de scheiding.

 

Scheiden is van alle leeftijden

Het merendeel van de relaties begint met een ideaal. Met een beeld van de toekomst van die relatie waarin sprake is van erkenning voor wie je bent. Waarin je bereid bent rekening te houden met de behoeften van de ander en omgekeerd.

 

Sommige relaties overleven de eerste barstjes. Zoals een schrammetje op de huid. Tijd heelt. Toch zijn er jaarlijks ruim 70.000 relaties die eindigen. Voor een van de twee of voor beiden is de meerwaarde van het samenzijn geen meerwaarde meer. Is de conclusie dat je beter af bent door alleen verder te gaan. Is de dag van de scheiding de volgende stap.

 

Scheiden is van alle leeftijden. Je hoeft geen schaamte te voelen over het niet slagen van je relatie. Je mag erkennen dat de meerwaarde van die relatie er niet meer is. En je mag de relatie verbreken. Je mag zoveel van jezelf houden, dat je voor jezelf mag kiezen. Die keuze kun je mede dankzij onze expertise zo maken, dat de ander de ruimte krijgt jouw keuze te accepteren. Daarvoor zetten wij graag onze kennis en ervaring als mediator in.

 

Scheiden is financieel complex

Een echtscheiding betekent in praktische zin dat er veel zaken in korte tijd geregeld moeten worden. Zaken zoals alimentatie, pensioen, de zorg voor de kinderen en een woning. Met andere woorden waar ga ik van leven, hoe verdelen we de zorg voor de kinderen en waar ga ik wonen. Dat is een flinke puzzel en daarvoor zetten wij ons graag in.

 

Financieel complexe scheidingen bestaan. Daar ligt onze meerwaarde. We zijn zeer deskundig en tegelijkertijd praktisch ingesteld. Het scheidingsproces is een roerige tijd. Daarom zijn afspraken nodig die zorgen voor rust. We begrijpen heel goed dat onzekerheden weggenomen moeten worden. Daarom toetsen we of afspraken haalbaar zijn en zorgen we ervoor dat ze waterdicht worden afgesproken.

 

Kom voor een kennismakingsgesprek

Onze praktijk is altijd toegankelijk voor een kennismakingsgesprek. In dat gesprek luisteren we naar jullie verhaal en lichten wij toe welke kennis en ervaring we te bieden hebben. Wij willen ontdekken wat er zo uniek is aan jullie situatie. Want ook dat heeft onze ervaring ons geleerd. Mensen zijn uniek en verdienen een mediator of adviseur, die dat unieke wenst te ontdekken. We zijn niet van het standaard werk. Een scheiding vraagt maatwerk. Want alleen dan kunnen we jou, jullie of u het beste van dienst zijn als de dag van de scheiding zich aandient.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter