Mediator scheiden zoeken

Als je wilt scheiden van je partner dan is professionele begeleiding zeer gewenst. Het zoeken van een mediator is op zich niet moeilijk. Even googelen en op je scherm verschijnen gelijk de gesponsorde advertenties. Gevolgd door de links naar websites van mediators die hun website goed hebben ingericht. Helaas is dat niet bepalend voor de kwaliteit van de mediator die je zoekt. In dit artikel geven we je graag de tips waar je op moet letten om zeker te zijn van een professionele mediator.

 

Lid Mediation Federatie Nederland

Erkende mediators staan geregistreerd in het register van de Mediation Federatie Nederland afgekort MfN. Rik Smit en Greet Vernooij staan sinds 2005 geregistreerd. Dit is te controleren via deze link. Tip 1 is dan ook om altijd te controleren of een mediator geregistreerd staat in het MfN register. Het MfN-register (voormalig NMI-register) is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. MfN-registermediators (voorheen NMI registermediators) zijn gekwalificeerde mediators die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken onder vastgestelde condities.

 

Lid Vereniging van Financieel Planners en Scheidingsmediators

Deze beroepsvereniging afgekort VFPS bestaat uit leden die zowel erkend financieel planner als erkend mediator zijn. Een mediator die lid is van deze beroepsvereniging dient zich te houden aan specifieke gedragsregels. De vakbekwaamheid wordt op peil gehouden door jaarlijkse opleidingen (vaardigheden en kennis). Via deze link kun je controleren welke mediator lid is van deze beroepsvereniging van financieel gespecialiseerde mediators.

 

Register Financieel Echtscheidingsadviseur

RFEA staat voor Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Er zijn circa 200 adviseurs ingeschreven in dit register. RFEA-adviseurs hebben een zwaar en onafhankelijk examen afgelegd. Zij worden periodiek getoetst op deze kennis. Een RFEA-adviseur houdt zich aan de gedragscode en de onafhankelijke klachtenregeling. Als je bedenkt van 80% van een scheiding uiteindelijk draait om de financiën, dan begrijp je waarom wij vinden dat een Financieel Echtscheidingsadviseur onmisbaar is in een scheidingsprocedure. Via deze link kun je het register raadplegen.

 

Kennismakingsgesprek scheidingsmediator

Drie registers om de vakbekwaamheid te controleren. Tot slot is onze laatste tip om altijd om een kennismakingsgesprek te vragen met de mediator. Dat biedt je de kans om vast te stellen of je de gewenste kwaliteit krijgt geleverd en of de persoon je aan staat. 

Rik Smit is als mediator actief in de regio Amsterdam, Zaanstreek en Waterland (Oostzaan, Landsmeer, Purmerend, Broek in Waterland). Greet Vernooij is als mediator actief in de regio het Gooi (Hilversum, Blaricum, Naarden, Huizen) en in de Wijdemeren (Nederhorst den Berg, Ankeveen, Loosdrecht). 

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter