Kwaliteit echtscheiding verbeteren

Welk rapportcijfer geef jij aan jullie echtscheiding? Gebruik dit gratis te downloaden formulier. Verloopt jouw scheiding waardig en met respect voor elkaar? Als je dit wilt meten, dan helpt dit formulier je aan het antwoord. Het formulier is ook een handige wijze van feedback tijdens het scheidingsproces.

 

Wat maakt dan één van jullie twee of jullie tegelijkertijd concluderen dat van elkaar scheiden een betere optie is dan bij elkaar te blijven, is een belangrijke vraag. Toch wordt de kwaliteit van jullie echtscheiding hier niet door bepaald. De kwaliteit van een echtscheiding wat menselijke maat betreft, wordt bepaald door de wijze waarop jullie met elkaar overleggen.

 

Verbeter mediation of overlegscheiding

Een echtscheiding betekent afscheid nemen van elkaar en van de relatie die je met elkaar had. Hoe je dat op een respectvolle manier doet, is helaas niet iedereen vanzelf gegeven. Toch blijkt in de praktijk dat het merendeel er in kan slagen wel respectvol met de ander te blijven omgaan. Dat is soms hard werken. Daarom voelt de beloning ook goed. Als afscheid nemen waardig en met respect gebeurt, dan hecht je de relatie die je met elkaar had op een goede manier af.

Die goede afhechting helpt je om daarna een betere invulling te geven aan je persoonlijke doorstart.

 

Formulier rapportcijfer echtscheiding gratis download

Klik op deze regel om het formulier rapportcijfer echtscheiding gratis te downloaden

 

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter