Blogs met goede tips over echtscheiding

Op vooruitkijken.nl schrijf ik geregeld een blog over wat mij opvalt aan echtscheidingen. In dit artikel geef ik u een overzicht van de inhoud van deze blogs. Daarmee vormt dit artikel de inhoudsopgave en ontstaat zo een handig overzicht. Vooruitkijken.nl wordt geschreven door gecertificeerd financieel planners van de vereniging FFP; het keurmerk voor financieel planners.

 

De blogs over scheiden zijn zo geschreven dat ze goed leesbaar zijn. Ik probeer er ook zoveel als mogelijk is tips in te verwerken, zodat u weet waar u op moet letten, wanneer het behandelde ook in uw situatie aan de orde is. Ons beste advies aan u is dan overigens om ons als uw echtscheidingsadviseur of echtscheidingsmediator te benoemen.

 

Door op de titel te klikken, wordt voor u automatisch het gekozen blog voor u geopend.

 

Titel

Inhoud

Verdelen woekerpolis bij echtscheiding
nauw omschrijven

Praktijkgeval waarbij ik omschrijf hoe afspraken in een echtscheidingsconvenant verbetert moeten worden. Tips wat je minimaal moet omschrijven als het de verdeling van een levensverzekering betreft.

Schuldige slechte beschikking / vonnis
echtscheiding

Het komt met enige regelmaat voor dat een echtscheidingsbeschikking financieel ondoordacht lijkt. Wie is daar nu eigenlijk schuldig aan? De rechtbank, de advocaat of de cliënt?

Overzicht verdelen
en verrekenen

Wanneer spreek je van verdelen en wanneer spreek je van verrekenen bij een echtscheiding? Wat is de rol van huwelijksvoorwaarden hierbij? Ik behandel de verschillen en soorten. Waarom? Omdat ik veel praktijkvoorbeelden zie waar het fout is gegaan.

Zorgplicht en communicatie bij echtscheiding

Mijn klant belt mij met de mededeling dat alle afspraken omtrent de scheiding nu op papier staan. “Kan ik deze even langsbrengen, zodat je ze kunt verwerken in het echtscheidingsconvenant?” is zijn vraag. Wat mijn antwoord anders maakt dan hij verwacht, leest u in dit blog.

Onbegrip over hoogte kinderalimentatie

De hoogte van de kinderalimentatie wordt bepaald door de financiele behoefte van het kind en door de draagkracht van de ouder(s). Als deze twee, behoefte en draagkracht, zo helder vast zijn te stellen, waarom zijn er dan zoveel discussies over de hoogte van de kinderalimentatie?

Onderzoeksplicht registermediator

Deze week beleefde ik mijn kortste kennismakingsgesprek ooit. Wat is het toch dat mensen denken dat ze een mediator wel om de tuin kunnen leiden? In ieder geval is deze praktijkervaring een belangrijk signaal naar de partijen die zich bezighouden met de competenties van een registermediator. 

 

 

 

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter