Aantal aanvragen echtscheiding groter door feestdagen

Verklaren kunnen we het niet, maar ieder jaar komt het toch weer uit! Het aantal aanvragen voor echtscheiding en mediation is hoger rond en na de feestdagen. Zou het verband houden met het besef dat zelfs de beste wensen je niet meer gelukkig maken? Want dat is waar het bij de scheidingsmelding om gaat; je beseffen dat het voortzetten van de relatie met de beste wil van de wereld toch nog minder toevoegt dan de relatie te verbreken. Als dat besef een feit is, dan kun je het besluit van je partner te willen scheiden maar beter zo snel mogelijk vertellen

 

Een goede scheidingsmelding is te leren

Veel problemen bij een scheiding kunnen voorkomen worden door een goede scheidingsmelding. De wijze waarop u uw partner vertelt te willen scheiden bepaalt vanaf dit prille begin het verloop van uw scheiding. Lees daarvoor ons artikel “Een goede scheidingsmelding is te leren”.

 

Scheidingsmelding na fase van relationele twijfel

Je partner vertellen van hem of haar te willen scheiden is het resultaat van een fase waarin je in eerste instantie twijfel zult hebben ervaren. “Wil ik scheiden of wil ik onze relatie voortzetten?” Die fase van relationele twijfel duurt bij de ene persoon langer dan bij de andere persoon. En als die fase maar doorgaat en doorgaat, dan kunnen er uiteindelijk ook meerdere effecten optreden van zowel psychische als lichamelijke aard. Ons advies: “Bespreek je twijfels met een professional. Iemand die je helpt te beseffen wat je werkelijk wilt. Dan ben je beter in staat dit aan je partner uit te leggen”.

 

Echtscheiding en mediation

Onze rol als scheidingsmediator start als voor tenminste één van de partners duidelijk is dat een scheiding is wat deze persoon wil. Wij beseffen dat de zorg die je als mediator hebt voor een optimaal verloop van het scheidingsproces een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Daarom is uw echtscheiding bij ons in goede handen. Onze jarenlange ervaring biedt u de expertise, die een goed verloop van uw scheiding vereist. Zowel op het vakinhoudelijke vlak als op het persoonlijke vlak kunt u op ons als neutrale deskundige terugvallen.

 

Meer weten? Bel voor een afspraak met:

regio Amsterdam - Zaanstreek - Waterland 

020 - 482.58.42

regio Het Gooi - De Ronde Venen - Hilversum 

0294 - 25.34.44

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter