Relatie en vakantie vallen in het water

Niets schijnt zo ontnuchterend te werken, dan een zomervakantie in een te kleine tent met van dat typische Hollandse weer. Maar of dat nou het juiste middel is om tot een waardering van je relatie te komen, is natuurlijk de vraag. Helaas blijkt maar al te vaak, dat praten over je gevoel moeizaam gaat. Laat staan om te benoemen wat je gevoel zegt over wat je anders zou willen aan je relatie. En dan is het dus toch vaak wachten op die vakantie die tegenvalt, zodat daar dan eindelijk het hoge woord eruit komt. Dat moet toch anders kunnen?

 

Relatiemediation

Je doet er goed aan om vóórdat je kiest voor duurzaam samenwonen, een huwelijk of een geregistreerd partnerschap stil te staan bij de mogelijke gewenste of ongewenste gevolgen van jouw keuze. Advies of relatiemediation vóór het samenleven is daarom een verstandige zaak.

 

Enkele mediationgesprekken over wat je van de ander verwacht en over hoe jullie werk en vrije tijd op elkaar af zouden willen afstemmen, zijn een goede investering die zich snel terugverdient. Uit ervaring weten wij dat het “jezelf kwijtraken” in een relatie vaak een belangrijke oorzaak van een scheiding is. Ook is het belangrijk met elkaar te bespreken welke juridische vorm het beste past bij jullie manier van samenleven.

 

Het resultaat van deze gesprekken wordt vastgelegd in huwelijksvoorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of een samenlevingscontract. Zij bieden een basis voor het voortzetten van dergelijke gesprekken met elkaar nadat jullie zijn gaan samenleven. Het leert je dat het geregeld voeren van dit soort gesprekken met elkaar essentieel blijkt te zijn voor een bloeiende en duurzame relatie. Om steeds opnieuw uit te blijven vinden, wat ieders rol kan zijn om in je relatie perfecte dagen te kunnen ervaren.

 

 

 

Just a perfect day

Lou Reed bezong het gevoel van de perfecte dag voor het eerst in 1972. Met “Je zult oogsten, wat je zaaide” besluit hij het liedje. Wat voor jou een dag tot een perfecte dag maakt, is van belang om goed uit te zoeken.  Als je het lied wilt horen en tegelijkertijd de tekst wilt lezen, dan kun je hier de video van You Tube bekijken.

 

Wil je meer weten over relatiemediation, samenlevingsvoorwaarden en wat wij voor jullie daarbij kunnen betekenen, lees dan verder of bel ons voor een persoonlijke afspraak.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter