Spreekkamer Landsmeer geopend

Met de opening van een separate spreekkamer gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Op de mooiste locatie in het Dienstencentrum Landsmeer is nu een ideale spreekruimte beschikbaar. Op dinsdag 26 juni 2007 is deze ruimte officieel in gebruik genomen in het bijzijn van enkele zakelijke genodigden.

 

Op de receptie waren enkele notarissen, advocaten, financiële adviseurs en accountants aanwezig. Zij hoorden een trotse Rik Smit vertellen over zijn lang gekoesterde wens. Daarna sprak Marcel de Wit op luchtige en treffende wijze over de werkwijze van Rik Smit.

 

De Wit roemde het geduld waarmee Smit langzaam aan vorm geeft aan de praktijk Smit Vernooij. De praktijk begon in 1999 als één van de eerste onafhankelijke adviespraktijken in Nederland met een werkwijze waarbij financiële advisering uitsluitend nog op declaratiebasis werd uitgevoerd. Voor die tijd uniek aangezien iedereen werkte op basis van het provisiemodel.

 

Tijd ver vooruit Rik Smit en Greet Vernooij waren hun tijd ver vooruit. Hoe ver zij hun tijd vooruit waren, bleek wel uit de 4 jaren die verstreken voordat er in 2003 sprake was van de oprichting de Vereniging van Onafhankelijke Financieel Planners (VOFP). Logisch dat zij bij de oprichting van deze vereniging als een van de eersten lid werden.

 

Sinds 2004 is er nadrukkelijker sprake van een gecombineerd praktijk. Enerzijds bestaan de aangeboden diensten uit financiële advisering vanuit hun rol als gecertificeerd financieel planner. Financiële planning is nog steeds de discipline die centraal staat. Het vormt ook de middelste kubus in ons logo. Anderzijds is nadrukkelijk sprake van specialisaties waarvan mediation (bemiddeling) bij echtscheiding en nalatenschappen de voornaamste is.

 

Over zijn maat en mede naamgeefster van de praktijk Greet Vernooij sprak Smit lovende woorden. "Greet jij verstaat als geen ander dat samenwerken vooral gebaat is bij elkaar nemen zoals je bent. Wij weten op een heel goede manier het beste uit elkaar te halen."

 

De aanwezigen kregen als herinnering aan deze dag een fraaie grafure mee. Deze print komt uit een gelimiteerde serie van afdrukken van één van de illustraties die straks in de nieuwe brochure over mediation zal verschijnen. De verwachting is dat de brochure dit najaar beschikbaar komt.

 

Het bezoekadres voor Greet Vernooij blijft het vertrouwde adres aan de Biezen 2 te Nederhorst den Berg.

 

Datum: Juli 2007

 

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter