Waar Is Mijn Erfenis

Het televisieprogramma “Waar Is Mijn Erfenis” brengt goed in beeld hoe slecht de bedoelingen van mensen kunnen zijn bij de afwikkeling van een erfenis. Het toont hiermee feilloos aan hoe belangrijk het is om een professionele executeur te benoemen. Iemand die de erfenis vlot en bekwaam afwikkelt.

 

Erfenis afwikkelen. Zo hoort het!

Een executeur wikkelt een nalatenschap of erfenis af. Twee woorden met dezelfde betekenis. Om dit deskundig te doen en te blijven, ben ik aangesloten bij een beroepsvereniging; de NOVEX. Dat is uw garantie voor je juiste afhandeling van uw nalatenschap. Zo houd ik mijn kennis en vaardigheden op niveau.

Als executeur word ik benoemd in uw testament. Daarin kunt u precies aangeven welke taken ik moet uitvoeren en wat mijn bevoegdheden zijn.

 

Testament opstellen

Omdat ik mij vanzelfsprekend moet kunnen vinden in die taken heb ik overleg met u bij het opstellen van uw testament. Mijn deskundigheid op het gebied van het erfrecht en kennis van de erfbelasting zet ik graag voor u in. Door uw testament slim in te richten, kunt u erfbelasting besparen. Daardoor blijft er na belasting meer over voor uw erfgenamen.

 

Gevoel voor de familie

De praktijk toont aan dat overlijden en erven voor een mix aan emoties zorgt. Afscheid nemen valt samen met ontvangen. Een familiestuk, geld, soms schulden. En het valt samen met hoe de erfgenamen zich tot elkaar verhouden. Kan iedereen met elkaar overweg? Of liggen er gevoeligheden?

Mijn jarenlange ervaring als familiemediator hebben mij geleerd goed met de gevoelens binnen een familie om te gaan. Ook als er advocaten worden ingeschakeld, sta ik de erfgenamen bij om een conflict terug te brengen naar constructief overleg.

 

Benoem een executeur

Benoem een executeur die aangesloten is bij de beroepsvereniging voor executeurs; NOVEX. Wanneer je komt te overlijden, weet je meestal niet. Dat je ooit komt te overlijden, is een feit. Bereid uw nalatenschap of erfenis goed voor. Weten dat het goed geregeld is, geeft rust. Ik ben u hierbij graag van dienst.

 

Rik Smit is executeur, financieel planner en mediator. Hij is bereikbaar op 020-4825842.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter