Aflossingsblij? Ga naar uw financieel planner!

Is uw hypotheek - of een gedeelte ervan - aflossingsvrij? Dan heeft u vast en zeker een financieel plan. Want niets aflossen op een lening is financieel alleen verantwoord als dat volgens de cijfers onder alle omstandigheden prima kan.

 

Wij begrijpen best dat als u zelf uw hypotheek geregeld heeft of dat via een hypotheekadviseur gedaan heeft, dat u geen financieel plan heeft. U heeft wellicht wel een vermoeden of een plan, maar niet een echt financieel plan van een FFP gecertificeerd financieel planner. Een echt financieel plan, waarin ook rekening gehouden wordt met inflatie. Want een financieel plan gemaakt door een onafhankelijk financieel planner dat laat u pas echt alle opties zien waar u blij van wordt.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek lost u gedurende de looptijd niks af. Op de vraag of dat verantwoord is, geven wij u als financieel planner graag antwoord. Het is goed om de mogelijkheden nu te onderzoeken en niet te wachten tot later.

  • Is uw inkomen in de toekomst lager dan nu? Dat heeft impact op de latere betaalbaarheid van uw hypotheek. Zeker als uw pensioen niet jaarlijks aan de prijsstijgingen wordt aangepast (inflatiecorrectie).
  • Wilt u later uw hypotheek verlengen? Dat hangt af van uw toekomstige inkomen. Niet van de waarde van uw woning.
  • Wist u dat na 30 jaar de hypotheekrenteaftrek vervalt? Een gemis van belastingvoordeel betekent hogere maandlasten.

Weet u al wat u gaat doen? Wilt u weten wat het voor u betekent? Ga er mee aan de slag door ons uw situatie te laten bekijken. Want een volledig onafhankelijk advies kunt u wel bij ons krijgen, maar krijgt u niet van uw bank, hypotheekverstrekker of hypotheekbemiddelaar.

Onafhankelijk financieel advies

Wij hebben geen belang bij het afsluiten van financiële producten. Wij leveren onze kennis en ervaring. Wij zijn onafhankelijk financieel planners sinds 1999. Daardoor wonen onze klanten stukken prettiger. Zij zijn al jaren aflossingsblij.

 

 

 

Noot: met dank aan Aflossingsblij.nl, een initiatief van de gezamenlijke banken. Het filmpje is afkomstig van Youtube.com en daarmee een openbare bron. De teksten op Aflossingblij.nl hebben wij gebruikt als inspiratie met respect voor het copyright.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter