FFP en CFP titel

Alle gecertificeerd financieel planners die het FFP-keurmerk voeren, mogen vanaf 8 oktober 2015 de internationaal erkende CFP®-titel gaan dragen. Dat werd bekend gemaakt op het jaarlijkse FFP-congres in Nieuwegein en is het gevolg van een fusie tussen de Stichting Certificering FFP en de Stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL).

 

De fusie wordt formeel op 1 januari 2016 en heeft als doel om de positie van de beroepsgroep Gecertificeerd Financieel Planner te verstevigen. De FFP-titel en de internationaal erkende CFP®-titel zullen samen in hetzelfde register worden opgenomen.

Bij het wereldwijde internationale netwerk van de Financial Planning Standards Board, zijn in totaal 160.000 planners aangesloten. Juridisch gezien zal de Stichting FPSB NL verdwijnen en gaat de Stichting Certificering FFP door.

 

Deze stichtingsfusie heeft als belangrijk doel om de positie van de beroepsgroep Gecertificeerd Financieel Planner te verstevigen. De fusie tussen de twee certificerende organisaties betekent, dat een grote wens van de Vereniging FFP en FPSB NL wordt gerealiseerd: voortaan heeft Nederland één grote beroepsorganisatie voor alle Nederlandse financieel planners. Deze beroepsorganisatie zal onder de naam FFP een herkenbare en betrouwbare partij zijn voor, consumenten, financieel planners en de gehele financiële sector.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter