De crisis voorbij? Maak een goed financieel plan!

Is de economische crisis voor u nu wel voorbij of meent u dat dit nog niet voor u het geval is? Uit een onderzoek in mei 2014 van het Nibud naar de beleving van de crisis op de uitgaven van Nederlanders blijkt dat 34% van de Nederlanders denkt dat de crisis voorbij is. Voor die groep dienen geldzaken in het teken te staan van meer dan alleen kritisch omgaan met uitgaven. Een prima moment om ons in te schakelen als uw financieel planner.

 

Onderzoek Nibud

34% van de Nederlanders denkt dat de crisis voorbij is. Dit zijn vooral hoger opgeleide mannen met een bovenmodaal inkomen die goed kunnen rondkomen. 20% van hen merkt in zijn dagelijkse leven dat het beter gaat met de economie. Het overgrote deel van de Nederlanders denkt niet dat de crisis voorbij is. Zij merken daar niets van in de dagelijkse praktijk. Een op de vijf Nederlanders vindt zelfs dat het slechter gaat.

Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud naar de beleving van de crisis op de uitgaven van Nederlanders, dat het Nibud heeft uitgevoerd met behulp van creditmanagementorganisatie GGN. In het Nibud-rapport 'De crisis voorbij' blijkt verder dat bijna 65% van de Nederlanders het afgelopen jaar heeft bezuinigd en 67% dit ook komend jaar zal doen.

Het volledige artikel van het Nibud biedt u een goed inzicht in de uitkomsten van dit onderzoek. Voor degene onder u die gebruik wenst te maken van de bespaartips van het Nibud verwijzen wij graag naar het artikel van het Nibud en de link naar deze tips.

 

De crisis voorbij en dan?

Behoort u tot de groep die ervaart dat de crisis voorbij is, dan is dit een goed moment om de balans op te maken. Daarmee bedoelen wij dat het van belang is vast te stellen:

  1. Hoe uw inkomens- en vermogenspositie was op 01-01-2007?
  2. Wat uw visie was op 01-01-2007 ten aanzien van uw financiële toekomst?
  3. Hoe nu uw inkomens- en vermogenspositie is?
  4. Wat uw visie is ten aanzien van uw financiële toekomst?

 

Zoekt u een financieel planner die samen met u terugkijkt en vooruitkijkt, dan zij wij graag uw gesprekspartner en adviseur. Wilt u meer weten over onze werkwijze maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of lees op deze website meer over onze visie op geldzaken.

  

Voor een afspraak met Greet Vernooij FFP kunt u bellen met 0294-253444.

 

Voor een afspraak met Rik Smit FFP kunt u bellen met 020-48258432.

 

Achtergrondinformatie Nibud onderzoek

In het rapport wordt gesproken over opleidingsniveau; hieronder wordt het volgende verstaan:

  • Hoog: universiteit en hbo
  • Midden: mbo en propedeuse hbo
  • Laag: voortgezet onderwijs of lager

 

Bij het bruto huishoudinkomen (bruto per jaar) wordt het volgende onderscheid gemaakt:

  • Benedenmodaal Onder € 32.500
  • Modaal € 32.500 tot € 39.000
  • Bovenmodaal Vanaf € 39.000

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter