Financieel fit

Het geeft best een gevoel van trots dat de titel Financieel Fit (EAN: 9789045306728) door meerdere mensen en instanties gebruikt wordt om duidelijk te maken dat financiële gezondheid een actieve houding vereist. Het zou ze sieren als ze daarbij verwijzen naar mijn boek dat onder deze titel in 2004 voor het eerst verscheen. Financieel fit worden begint namelijk met het lezen van mijn boek.

 

Jezelf verrijken met kennis over geldzaken is één van de eerste stappen richting financiële volwassenheid. Je wordt immers je leven lang geconfronteerd met zaken waarbij financiën een rol spelen. Jij verandert, de wereld en de wetgeving om je heen verandert. Financieel volwassen worden betekent kennis vergaren. “Door in 'Financieel fit' de wezenlijke financiële vraagstukken te beschrijven die iedereen tussen zijn twintigste en negentigste kan tegenkomen en te adviseren hoe te handelen, heeft mijn boek voor een breed publiek veel te bieden.”

 

Financieel fit

Wat wordt er dan zoals behandeld in dit boek? De inhoud varieert van het besluit om samen met je geliefde je leven te delen tot de persoonlijke invulling van je nalatenschap. Van de aankoop van een huis tot een overname van een bedrijf. Voor al deze momenten waarop je beslissing moet nemen, is kennis en inzicht cruciaal. Maar ben jij wel voldoende op de hoogte van de feiten om de juiste keuze te maken? Ben je objectief en volledig voorgelicht? Ken je alle factoren op de achtergrond? Alleen als je jezelf die kritische vragen durft te stellen en op zoek gaat naar een onafhankelijk en deskundig advies word je en blijf je financieel fit.

 

Nooit meer wakker liggen van geldzaken

Geldzaken roepen gevoelens op. Niemand is emotieloos. Je onderbuikgevoelens zijn daarom een goede graadmeter op het moment dat je voor een financiële keuze staat. Want of je nu veel of weinig geld hebt, wakker liggen van geldzaken vindt niemand prettig.

Er is inhoudelijk veel veranderd tussen 2004 (eerste druk Financieel fit) en 2014. Maar de essentie blijft overeind. Nooit meer wakker liggen van geldzaken vereist een actieve houding. Financiële volwassenheid betekent kennis vergaren en die kennis uitnutten door jaarlijks met je financieel planner stil te staan bij de veranderingen. Dan neem je verantwoordelijkheid voor al je geldzaken.

 

Dus dank aan Nibud en ING dat zij mijn visie op geldzaken onderschrijven. Wist u trouwens dat Greet Vernooij in 2013 twee keer gekozen is tot Financieel Planner van het jaar?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn, kom gerust dan eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Rik Smit, auteur van Financieel Fit of met Greet Vernooij, financieel planner van het jaar 2013.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter