Kosten van vermogensplanning

Beheerskosten, belastingen, onkosten en transactiekosten die samenhangen met het beheer van een fonds of portefeuille hebben een rechtstreekse impact op het rendement. Kostenbeheersing is even belangrijk als het beheren van beleggingen. Goede beleggingsresultaten kunnen teniet worden gedaan door hoge kosten of het niet nastreven van fiscale doelmatigheid.

Passieve beleggingen hebben doorgaans lagere kosten dan de gemiddelde actief beheerde beleggingen. Dit wordt bereikt door het minimaliseren van transactiekosten en het elimineren van de kosten van aandelenonderzoek.

 

Tegelijkertijd geldt het volgende Engelse spreekwoord: “If you pay peanuts you get monkeys”. Goede adviseurs kosten goed geld. Het is onze ambitie om u te helpen een beleggingsbeleid voor uzelf te vormen en u slimme en goed afgewogen besluiten te laten nemen over uw geldzaken tegen verantwoorde kosten.

 

Kosten van beleggen

Over onze kosten zijn wij altijd volledig transparant. U weet vooraf welke werkzaamheden wij voor u verrichten en welk tarief wij u daarvoor berekenen. Ons tarief is niet gekoppeld aan de grootte van uw vermogen, maar is afhankelijk van de complexiteit van uw situatie. Wij zien het als een uitdaging om de totale kosten van het beleggingsadvies voor u beheersbaar te houden.

 

Belt u ons niet als u uitsluitend op basis van prijs tot een selectie van uw adviseur wenst te komen. Van apennootjes kunnen en willen wij niet leven. Belt u ons vooral als u het belangrijk vindt om daadwerkelijk met elkaar kennis te maken. De kosten van dat gesprek nemen wij graag voor onze rekening.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter