Belastingaangifte

Wie aan de belastingaangifte denkt, zal als eerste denken aan de aangifte van inkomstenbelasting. Voor u als particulier is dat vanzelfsprekend. Voor u als ondernemer niet. Als ondernemer heeft u te maken met de aangifte van omzetbelasting, de aangifte van vennootschapsbelasting, de aangifte van loonbelasting of de aangifte van dividendbelasting. Tot slot kunt u binnen familieverband ook nog te maken krijgen met de aangifte van successierecht of zoals dat sinds 2010 heet de aangifte van erfbelasting of schenkbelasting.

 

Wist u dat het aangiftemoment een uitstekende gelegenheid is om eens bij ons als professionele en onafhankelijke financieel planners aan te kloppen?

 

Ieder jaar een thema

De belastingdienst kiest ieder jaar een thema bij de aangifte inkomstenbelasting waar zij extra aandacht aan schenken. Dat stelt ze in staat gerichter te controleren. Die eenzijdigheid is precies wat wij willen vermijden. Als wij ons buigen over uw fiscale aangifte kijken wij niet alleen maar met een fiscale bril, maar werken wij vanuit onze brede visie als Federatie Financieel Planner. Natuurlijk dragen wij zorg dat de aangifte correct en tijdig gedaan wordt. Dat is een vereiste. Bovenal beoordelen wij de verschillende componenten.

 

  • hoe zit uw huidige hypotheek in elkaar. Maakt u al gebruik van de bankspaarprodukten of kent uw hypotheekvorm alleen maar dure verzekeringen?
  • is de WOZ waarde correct bepaald?
  • is de bijleenregeling op u van toepassing?
  • is die dure arbeidsongeschiktheidsverzekering nog wel nodig?
  • benut u de fiscale ruimten om lijfrentepremies fiscaal af te trekken?
  • is een fiscaal aftrekbare schenking voor u een betere optie dan een eenmalige gift?

 

Een belastingaangifte is een prima moment om eens nader met onze expertise kennis te maken. U kunt bij ons terecht voor een eenvoudige aangifte maar ook voor complexe situaties. Per slot van rekening zijn wij als Federatie Financieel Planners uitstekend op de hoogte van de fiscale wetgeving en kunnen wij u vanwege onze kennis op andere terreinen direct de voordelen hiervan bieden.

Deel dit artikel met anderen

Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter    Deel dit artikel op Twitter